Застраховка Зелена карта

Застраховката зелена карта е вид застраховка, която покрива отговорности на водачите на моторни превозни средства, докато се намират извън България. Застраховката важи само за определен брой страни, които са част от споразумението „Зелена карта„. Този вид застраховка е аналога на застраховката гражданска отговорност.

Гражданска отговорност за пътуване в чужбина

След като България бе приета за членка на Европейският съюз покритието на застраховката гражданска отговорност се разшири и покрива всички страни на Европейският съюз. Тоест ако управлявате автомобил в някой от страните членки на Европейския съюз, то вашата застраховка гражданска отговорност е напълно валидна.

Ако пътувате в страните, които не са част от Европейския съюз, но са част от споразумението „Зелена карта“ ще имате нужда от допълнителна застраховка за покриване на отговорностите, които имате шофирайки.

Застраховката Зелена карта може да се сключи само като допълнение към съществуваща застраховка гражданска отговорност и може да се сключи за 15 дни, 1 месец, 3 месеца, половин година или година.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *