Предвид зачестяващите посегателства над чужда собственост, под формата на вандализъм, влизане с взлом, кражба, грабеж, необходимостта от защита на дома е по-голяма от всякога до този момент.

Един от най-добрите начини, освен да инсталирате системи за видеонаблюдение, е да направите застраховка на имуществото, която има покритие за определени рискове и при евентуалното им настъпване, ще получите финансово обезщетение.

Как обаче да изберете най-добрата застраховка за вашата къща или апартамент? Вижте следващите редове, където ще споделим най-важните фактори, които следва да съобразите.

Какви са предимствата от сключването на застраховка за недвижимо имущество?

Този вариант за защита на имуществото предоставя много предимства, като финансова помощ в случай на щети, получаване на спокойствие и увереност, че всичко е наред, особено ако ви се налага да пътувате често.

Освен това, застрахователните компании изготвят много изгодни оферти, съвместими с нуждите и очакванията на потребителите.

Кои фактори са важни при избора на застрахователен продукт?

В днешно време разнообразие от застрахователни предложения не липсва и онлайн ще откриете оферти с различно покритие и стойност. Как обаче да изберете най-подходящата възможност. Съобразявайки следните фактори, ще откриете най-добрата оферта за закрила на дома ви срещу настъпване на определени рискове:

 1. Застраховател
  Изборът на застрахователно дружество, на което да се доверите, е от първостепенна важност. За да отсеете застрахователите, проверете репутациите, предложенията, възможността за онлайн застраховане и мнението на реални потребители.
 2. Рискове
  Въпреки че повечето рискове, които се включват в покритието, са идентични при различните варианти за застраховане, могат да съществуват някои разлики. Основно към покритието се включват следните рискове за жилището: пожари, бедствия, като наводнения, земетресения, вандализъм, кражба.
 3. Условия по полица за застраховане на имуществото
  Важно е да обърнете внимание на условията, като застрахователна премия, възможност за разсрочване, допълнителни покрития, временно настаняване в случай на необходимост, валидност и много други.
 4. Премия
  Повечето утвърдени застрахователи разполагат с онлайн калкулатори, които можете да откриете в сайта им. Там може да пресметнете бързо и лесно каква ще бъде премията по застраховката на имуществото за избраните рискове, които се включват в покритието. По този начин може да направите сравнителна характеристика на офертите и да изберете най-оптималната.

Ако все пак не можете да се ориентирате, предвид множеството предложения за застраховки на имущество в онлайн пространството, може да се посъветвате с посредник – брокер. Освен да ви помогне в сравнения на предложенията и запознаване на условията по полицата, той ще ви помогне с попълването на документите.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *