Какво е Автокаско

Автокаско е вид автомобилна застраховка. Застраховката Автокаско покрива щети по автомобила ако участвате в пътно транспорт проишествe. Няма значение дали вие сте виновни за произшествието, застраховката ще ви бъде изплатена. Застраховката Автокаско може да бъде пълна, частична и ограничена. Този вид застраховка включва и някои паркинг щети.

Алкохола и Автокаско

Едно от условията за да ви бъде изплатено застраховката е да не сте употребили алкохол. Дори и употребения алкохол да е в допустимите от закона норми. Каквото и да е наличие на алкохол в кръвта ви ще доведе до анулиране на застраховката и няма да получите нищо. Това е много важна подробност, защото много хора вярват, че когато алкохола в кръвта им е в границите определени от закона, то нямат проблеми.

Какво не се покрива от застраховката Автокаско

Всяка застрахователна компания има различни критерии за признаване на застраховките и различни причини за отпадане на застраховката. Трябва да сте много внимателни и най – вече да прочетете напълно застрахователната полица преди да подписвате и да плащате.

Пълно автокаско

Застраховка пълно автокаско

Пълно автокаско е вид автомобилна застраховка, при която се изплащат обезщетения при настъпило застрахователно събитие.

Пример 1

Ако имате пълно автокаско и ви откраднат колата застрахователната компания ще ви изплати обещететение. За да е валидна застраховката не трябва да сте оставяли вратите отключени или прозорците отворени и трябва да съобщите веднага след като разберете, че колата ви липсва. Това може да не е веднага след като колата е открадната, но ако искате пълното автокаско да е валидно трябва да е веднага след като вие разберете за липсата на колата ви.

Пример 2

Казано с по – прости думи, ако катастрофирате с колата ви, ще ви изплатят поправката на колата. Но има няколко особености. 1. Не трябва да сте употребявали алкохол. Никакъв алкохол. Даже и в допустимите от закона норми. 2 2. Трябва да се обадите на органите на КАТ и да ви издадат ПТП протокол. 3. Трябва в определен срок от време да се обадите на застрахователя си и да получите допълнителни инструкции.

Пълно автокаско не покрива

Застраховката пълно автокаско не покрива всички проблеми с колата ви. Повреди по двигателя няма да бъдат изплатени. Откраднати или счупени огледала също, но ако някой с ключ издраска боята на колата ви, тогава ще ви бъде изплатена сума отговаряща на сумата за пребоядисване на засегнатите части.

Най – добре се запознайте добре с това, какво покрива автокаско застраховката преди да купите такава.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *